Harta site
Facebook
Forum
Cauta
Burse si cooperare institutionala Mecanismul financiar SEE

Promovare si diseminare

 

Burse si cooperare institutionala finantate prin mecanismul SEE

Comunicat de presa

 

Spatiul Economic European (SEE) a fost creat in 1994, ca o zona de Liber Schimb intre Comunitatea Europeana (CE) si Asociatia Europeana a Liberului Schimb (AELS). SEE reuneste Statele Membre ale Uniunii Europene (UE) si 3 dintre Statele AELS (Norvegia, Islanda si Liechtenstein), intr-o piata interna bazata pe libera circulatie a marfurilor, persoanelor, serviciilor si capitalurilor. Pe 21 martie 2012 s-a semnat  Memorandumul  de intelegere intre guvernul Romaniei si  guvernele din Norvegia, Islanda si Liechtenstein pentru implementarea Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009 – 2014, prin care Romaniei i se aloca  fonduri in valoare de 176.443.750 Euro.

 

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP)  a fost desemnata Operator de Program pentru administrarea schemei de “Burse si cooperare interinstitutionala”, care se adreseaza in special invatamantului superior, si care se afla la a doua runda de implementare in Romania (prima runda derulandu-se pe parcursul anului universitar 2009-2010 si in primul semestru al anului academic 2010-2011, cu o valoare totala de 1.100.000 Euro).

Pentru cea de-a doua runda a programului s-au alocat 4.444.444 Euro, din care 4.000.000 Euro provin de la tarile donatoare, restul fiind cofinantare din partea statului roman.

Scopul programului de “Burse si cooperare interinstitutionala” este de a sprijini studentii (din orice ciclu de studiu) si personalul (didactic sau nedidactic) din universitatile romanesti pentru  realizarea de mobilitati transnationale in Norvegia, Liechtenstein si Islanda. De asemenea, sunt finantate mobilitatile in Romania ale studentilor si ale personalului din institutiile de invatamant superior din Norvegia, Liechtenstein si Islanda.

Vor fi finantate: Vizite pregatitoare, Proiecte de mobilitate pentru studenti si personal din universitati si Proiecte  de cooperare interinstitutionala.

Principalii beneficiari institutionali  vor fi universitatile din Romania care dispun de o Carta Erasmus aprobata de Comisia Europeana, iar  parteneri  vor fi  institutii similare sau organizatii  de stagiu  din statele donatoare. În proiectele de cooperare interinstitutionala, se mai pot asocia ca  parteneri  universitati, institute de cercetare, companii, ONG-uri,  atat din  statele membre cat si din celelalte tari beneficiare ale Mecanismului SEE. ANPCDEFP  estimeaza ca pana la finalul programului sa finanteze mobilitatea a cel putin 330 de studenti si 140 de cadre universitare, cel putin 10  proiecte de cooperare interinstitutionala si 20 de vizite pregatitoare.  

Apelul la propuneri de proiecte va fi lansat pe 17 iulie 2013, impreuna cu Ghidul candidatilor si formularele de candidatura, prin publicare pe site-ul www.see-burse.ro.

Mai multe informatii gasiti pe www.see-burse.ro si pe www.eeagrants.org.

Termene limita

Apel la propuneri de proiecte 2014
20-01-2014

S-a lansat apelul la propuneri de proiecte SEE. Pentru mai multe informatii click aici.


Alerta nereguli
24-09-2014

Neregulile aparute in implementarea proiectelor SEE se vor comunica pe adresa neregulisee@anpcdefp.ro.


Apel la propuneri de proiecte 2013
17-07-2013

S-a lansat primul apel la propuneri de proiecte SEE. Pentru mai multe informatii click aici.


Apel la propuneri de proiecte 2015
19-01-2015

S-a lansat apelul la propuneri de proiecte SEE. Pentru mai multe informatii click aici.